Oameni pe care nu-i mai iubești

teatru popular

premieră: 24 decembrie 2022

Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad

Intenția regizoarei

Am lucrat destul de mult în săli studio și în spații independente. De ceva vreme am demarat însă un proiect pe care eu îl numesc de… teatru popular, în care mă desfășor pe scene mari. Spectacolul de la Arad este al treilea de acest fel. Lucrez aici pe un text scris de Elise Wilk pe o temă pe care eu i-am propus-o. Vorbim despre durerea despărțirilor, despre divorțuri, trădări. Toate într-un spectacol care, culmea, este o comedie. De altfel, mă caracterizează faptul că tratez cu umor subiecte din zona… tenebroasă a sufletului uman.

Sinopsis

Trei cupluri cu probleme de relație găsesc diferite forme de a supraviețui, de a se împăca sau de a se despărți. În tot acest timp trei fete venite parcă din lumea pop Spice Girls analizează, comentează și veghează dinamicile de cuplu cu muzica lumii de azi despre aplicatii de dating, seri de Netflix&chill, despre dorința și spaima de a rămâne blocați în relații care promit doar un șir nesfârșit de revelioane cu salată boeuf. Un spectacol dinamic, plin de umor despre cum oameni pe care i-ai iubit devin oameni pe care nu-i mai iubești, iar apoi oameni iubiți de altcineva. Dar oare chiar nu-i mai iubești? Și oare mai există undeva în lume oameni pe care o să-i iubești?

Echipa

Text: Elise Wilk
Regie: Leta Popescu
Scenografie: Bogdan Spătaru
Coregrafie: Maura Cosma
Muzică: Csaba Boros
Light design: Alexandru Dancu și Lucian Moga
Cu: Calița Nantu, Marina Palii, Iulia Pop Dragoș, Alina Vasiljiević,, Robert Pavicsits, Zoltan Lovas,
Angela Petrean Varjasi, Ștefan Statnic, Alex Popa


Foto credit: Andrei Mărgulescu, Dan Vezentan


Festivals

Festivalul de Teatru “New Wave Theatre Festival” Reșița, iunie 2023
Festivalul Național de Comedie Galați, octombrie 2023


Cronici

„Premiera noului spectacol produs de Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, din 22 decembrie, a fost un HIT absolut. S-a jucat în fața unei săli arhipline, s-a aplaudat de mama focului la final, parcă interminabil și a fost, de asemenea, o reală revelație, pe plan personal: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” este… COOL AGAIN!”

TOMCK@T – SpecialArad – Hip, sexy, funny: „Oameni pe care nu-i mai iubești”

„Un spectacol modern și stenic, ce trebuie văzut din mai multe considerente, inclusiv, spre a descoperi mereu și mereu, că speranța plutește deasupra opreliștilor, chiar esențiale, dar, posibil depășite, știind a așeza „un punct” și a porni „de la capăt“.

Lizica Mihuț – arq.ro – Un spectacol, ce trebuie văzut!