F_ _ _ _

premieră: 24 septembrie 2022

/SAC @ Malmaison, București

Intenția regizoarei

Nu cred că frica reală poate fi stârnită într-un spațiu convențional (galerie, teatru); oamenii știu că sunt într-o zonă de siguranță. Așa am ajuns să creăm spații care să ne trimită cu gândul la frică, să facem un exercițiu rațional asupra subiectului și să simțim un ușor disconfort care să combine umorul și stranietatea.

Sinopsis

O instalație performativă despre una dintre cele mai enigmatice emoții, o emoție primitivă și universală, care domină climatul socio-politic actual.

Echipa

Regizoare: Leta Popescu
Coregrafă: Ioana Marchidan
Scenograf: Bogdan Spătaru
Arhitectă: Maria Ghement
Arhitect: Justin Baroncea
Antropolog:Radu Umbreș
Producătoare: Simona Abagiu / Elena Stanciu
Curator: Alex Radu
Cu: Cristina Toma, Lari Giorgescu/Alexandru Tudor, Oana Jipa, Răzvan Mîndruță, Sabina
Lazăr, Sergiu Diță, Andrei Raicu (live soundscapes).

„F _ _ _ _” face parte din programul OPEN CONTEXT, început în 2021 la /SAC @ Malmaison.

Foto credit: Andrei Mărgulescu, Dan Vezentan


Cronici

“We begin entering this space, a space that cannot be measured; it is probably generous because it doesn’t feel crowded, surrounded by white smoke, semi-opaque. We exist merely in this smoke for a while, then the lights dim down, and everything feels heavier and heavier.”

Alberto Păduraru – LiterNet – F _ _ _ _: facem felie făină, futut flutur fazan, fagot falcă frică

„Spațiul /SAC @ Malmaison e împărțit, prin perdele / cortine sprijinite / agățate de / pe cadre metalice, în multiple spații de joc. Dintr-o parte în alta suntem
invitați la început de performeri, apoi de sunete & zgomote & țipete, apoi de propria curiozitate. Sau frică? Chiar, la ce vă duce cu gândul titlul F_ _ _ _//
instalație performativă? Dacă adaug că în bună parte din cele 35-40 de minute de spectacol artiștii sunt goi asocierea cu the f word pare că e departe câștigătoare spânzurătorii. Și totuși, acel F și acele spații goale pot, la fel de bine, să vorbească și despre FRICĂ.”

Mihai Brezeanu – LiterNet – The F wor(l)d – F_ _ _ _// instalație performativă

F _ _ _ _ // instalație performativă de Leta Popescu & echipa ei la SAC / Malmaison, despre frică și mai ales curaj, rușine și încredere, care te învârte într-un labirint înecăcios și te obligă să te gândești la ce și de ce ți-e frică. Am ajuns acasă un pic tulburat, un pic încântat, un pic speriat.

Ioan Maxim – Facebook – Postare publică 25 septembrie 2022