LUCRURI NESPUSE

texte contemporane

premieră: 4 noiembrie 2021

Teatrul Național Târgu Mureș, Compania Liviu Rebreanu, Sala Mare

Recomandat 16+

Intenția regizoarei

Spectacolul „Lucruri nespuse“ este o comedie poetică, una în care adevărurile dure despre iubire sunt spuse simplu și firesc. Spectacolul este o frescă a diferitelor tipuri de iubire, cea maternă, cea aproape matură din pragul unei căsnicii, cea incipientă a celor foarte îndrăgostiți, cea funcțională între oameni căsătoriți dar lipsiți de pasiune. Spectacolul este totodată o frescă a ceea ce înseamnă masculin-feminin astăzi, a raporturilor dintre bărbați și femei, cu o reîntoarcere la lucrurile general acceptate și cu o privire ageră la ceea ce se dorește astăzi.

Sinopsis

Irina ajunge la casa de la țară a colegilor ei, Tudor și Bogdan, doi frați îndrăgostiți de ea cu care lucrează într-o agenție de publicitate. În cele trei zile și trei nopți în care cei trei trebuie să conceapă o reclamă la salam vănătoresc, încep să se spună lucruri care nu s-au spus niciodată. Prin întâlnirea cu băieții simpli de la țară, prieteni ai celor doi frați, Irina își pune la îndoială relația cu logodnicul rămas acasă, iar în final va trebui să ia o decizie.

Echipa

Text: Leta Popescu și Maria Manolescu Borșa
Regia artistică: Leta Popescu
Scenografia: Mihai Păcurar
Muzica: Magor Bocsárdi
Mișcarea scenică: Mihai Mihalcea
Cu: Dan Rădulescu, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Ștefan Dogaru, Laura Mihalache, Theo Marton, Ştefan Mura, Andi Gherghe, Mihai Crăciun, Luchian Pantea, Tiberius Vasiniuc
Sufleor: Laura Moldovan
Regia tehnică: Stelian Chiţacu

Foto credit: Cristina Gânj (Bristena)